Restauranger

Räkkryss med Stella polaris på Vänern
Njut av mat, dryck, Vänerskärgården och sjöluft ombord på Stella Polaris.
Varje tisdag-lördag lämnar båten kajen i Inre Hamn för en ca 3,5 timmar lång räkkryssning. Turen går förbi Tynäs udde, via passagen Alster Jäverön och in mot Skattkärr. Därefter vidare ut mot Kärrholmen eller via Sättersholmsfjärden till Västra Långholmen och hem igen. Biljettpriset inkluderar räkor, så mycket du orkar, läckra såser som t.ex. aioli, nybakat bröd, salladsbuffé, kaffe och kaka eller en god chokladbit. Om inte räkor passar alla i sällskapet finns nu även tacos som ett alternativ.
Avgång: tisdag-lördag 18.00
Boka på stella-polaris.nu alt.  0707–131652
Pris: 350 kr för vuxna
www.visitkarlstad.se/sv/gora/rakkryss-med-stella-polaris-pa-vanern-33791
 
Fryksta krukmakeri
Vid Nedre Frykens södra strand, i en av Värmlands många och rika kulturbygder har Lars och Eva Bodin sedan mer än 30 år sitt Fryksta Krukmakeri. Där tillverkar de efter egen design alla möjliga bruks- och utställningsföremål i tekniken med glasyr i form av klippark som få krukmakare idag använder. På Fryksta Krukmakeri kan du själv få prova på att dreja och tillverka ditt eget hantverk i verkstaden. I direkt anslutning till verkstaden finner du deras butik där man kan se och införskaffa enkla, tidlösa men varierande hantverk. Det finns även ett trädgårdscafé i anslutning till krukmakeriet som har öppet varje fredag och lördag under sommarmånaderna. Där serveras det nybakat fika på närproducerat porslin som kan avnjutas i den trivsamma trädgården ett stenkast från Nedre Fryken med ångfartyget Freja.
Öppettider måndag-fredag 10–18, lördag 10–15.
För mer information besök www.fryksta.se.
 
Barón – Barón är en tapas restaurang och bar som serverar spännande rätter gjorde på exklusiva spanska råvaror tillagade med en svensk tolkning. Restaurangen fick en utmärkelse i Whiteguide 2017.
För reservation av bord www.baronkarlstad.se alt. 054 – 21 25 15.
Besöksadress Tingvallagatan 13, Karlstad
 
Blå Kök och Bar – Blå är den naturliga samlingspunkten på Kungsgatan i Karlstad för er som sätter smakupplevelser och god service i första hand men fortfarande till humana priser. 2018 fick restaurangen en utmärkelse i Whiteguide.
För reservation av bord www.bla.nu alt. 054–10 18 15.
Besöksadress Kungsgatan 14, Karlstad.
 
Frost – Det som restaurang Frost erbjuder är ett klassiskt restaurangbesök i moder tappning. Maten hämtar inspiration från medelhavet och har modifierats för att passa en svensk meny.
För reservation av bord www.restaurangfrost.se alt. 054-18 06 40.
Besöksadress Östra Torggatan 6, Karlstad.
 
Brasseriet – Har stor passion för mat, vin & öl. För reservation av bord brasserietkarlstad.se alt. 054-21 95 95. Besöksadress Kungsgatan 18, Karlstad.
 
Nonna Grassa – Restaurangen passar dig som vill avnjuta förstklassig italiensk mat. Miljön, maten och servicen är tre saker som gästerna ger Nonna Grassa beröm för. Maten som serveras är alltid tillagad med prima italienska råvaror och du får uppleva en stämningsfull atmosfär och Nonna Grassa har lyckats göra Italien tillgänglig i Karlstad.
För reservation av bord nonnagrassa.se alt. 054 - 21 53 53.
Besöksadress Västra Torggatan 16, Karlstad.
 
The bishop arms – The Bishop´s Arms är en genuint engelsk pub med Karlstads största urval av öl och whisky. Hit söker sig Karlstadsborna när de längtar efter något gott att dricka och en stunds samvaro med arbetskamrater och vänner. Här råder en gemytlig pubstämning och vi erbjuder god mat från vår mycket breda pubmeny i en avslappnad miljö, serverad av glad och kunnig personal.
För reservation av bord www.bishopsarms.com/Karlstad alt. 054-29 30 20.
Besöksadress Kungsgatan 22, Karlstad.
 
Br. Olssons Elektriska – Br Olssons Elektriska är det folkvänliga bistro-brasseriet som är byggt av elektroteknisk nostalgiromantik. Restaurangen fick en utmärkelse i Whiteguide 2018.
För reservation av bord olssonselektriska.se alt. 054-15 64 54
Besöksadress Drottninggatan 21, Karlstad
Fontana di trevi – Italiensk restaurang i centrala Karlstad. Mysig inredning och fokus på maten gör att Fontana di trevi erbjuder ett uppskattat besök.
För reservation av bord http://ditrevi.se alt. 054–21 05 00.
Besöksadress Järnvägsgatan 8, Karlstad 
 
Texas Longhorn – Restaurangen som fokuserar på bra kvalité kött. Råvarorna är noga utvalda till restaurangen och det finns ett stort utbud på menyn.
För reservation av bord www.texaslonghorn.se/karlstad alt. 054–153320
Besöksadress Karlbergsgatan 4, Karlstad
 
Pinchos – Det nya sättet att äta ute på. På restaurangen Pinchos erbjuds det ett varierat utbud av små rätter. Variationen av rätterna passar alla och det unika med Pinchos är att man beställer all sin mat och dryck via Pinchos app.
För reservation av bord www.pinchos.se/karlstad.
Besöksadress Västra Torggatan 1.
 
Yomo – Asian fusion restaurangen i Karlstad serverar maten i buffé, bistro och bar.
För reservation av bord www.yomorestaurant.com.
Besöksadress Järnvägsgatan 14, Karlstad

Restauranger i Inre hamn

Olssons Bazar Restaurang – Restaurangen i Inre hamn som serverat grillat och pizza. De serverar kolgrillat eller lågtempat kött och det finns olika variationer att välja mellan. Olssons Bazar fick 2018 utmärkelse i Whiteguide.
För bordsreservation http://olssonsbazar.com alt. 054-12 02 60.
Besöksadress Tullhusgatan 1, Karlstad
 
Ankdammen – Sommarkrogen Ankdammen serverar räkfross, grillat på bryggan under ljumna sommarkvällar.
För bordsreservation www.ankdammen.nu.
Besöksadress Magasin 1, Löfbergskajen
 
Barbros Brygga – På Barbros Brygga serveras klassiska vällagade rätter på bra råvaror utan krångel. Karlstads sommarkrog som ligger i Inre hamn och beläget precis vid vattnet.
För bordsreservation http://bb.barbrosbrygga.se/ alt. 054-15 93 50.
Besöksadress Tynäsgatan 12.
 
Almars krog
Restaurangen som anpassar sin meny efter säsong. Matsalen har endast 20 platser vilket gör att man får en unik upplevelse. På Almars Krog vill de ge gästerna en helhet– genuint, personligt och passionerat. Almars Krog rekommenderas av White Guide 2018.
 
Med reservation för ändringar