Spelplats
Rådhusparken, se karta HÄR!

Boende
Finns massor av olika alternativ, kolla HÄR för mer information. 

Spelschema Jönköping
Fredagen den 3/9
09:00 Spelstart singel, spelas färdigt.
14:00 Tidigast spelstart Mixeddubbel, poolspel.

Lördagen den 4/9
09:00 Spelstart mixeddubbel, semifinal och final.
09:00 Spelstart singel ungdomsklasserna
14:00 Tidigast spelstart dubbel, spelas klart.
14:00 Spelstart trippel ungdomsklasserna

Söndagen den 5/9
09:00 Spelstart trippel, spelas klart.
09:00 Spelstart mixeddubbel ungdomsklasserna
14:00 Spelstart dubbel ungdomsklasserna

Viktigt!
Spelare med svensk licens äger rätt att delta. Lag får endast bestå av spelare från samma förening. Utländsk medborgare måsta ha varit bosatt i Sverige minst 1 år.

Barn/ungdom 
Ungdom utan gränser Spelare i ungdomsklasserna (junior, yngre junior) som inte får ihop lag inom sin förening kan anmälas till ungdom utan gränser.
För mer info och anmälan:
https://www.boulemasterskap.se/boule-sm/boule-sm-2021/ungdom-utan-gr%C3%A4nser-2021-45436109
Sista anmälningsdagen: Onsdag den 18 augusti 2021
Frågor:  Ungdomskommitten@svenskboule.se
Spelklasser
Yngre junior, Junior, Dam, Öppen, Veteran 55 (V55) och Veteran 65 (V65) Tävlingsformer Singel, Dubbel, Mixeddubbel och Trippel.

Avhopp och utbyte av spelare
Om segrande lag inte kan ta sig till finalspelet gäller följande:
I Mixeddubbel, Dubbel och Trippel tillfrågas tvåan i det distrikt avhoppet skett, sedan i tur och ordning tillfrågas tvåan i det distrikt med flest deltagare i aktuell disciplin. I singel tillfrågas den som förlorade semifinalen mot vinnaren i första hand, i andra hand tillfrågas den som förlorade semifinalen mot tvåan och i tredje hand tillfrågas distrikt enligt samma princip, i tur och ordning efter storlek i aktuell disciplin. Att byta spelare till grundomgången är okey, och görs till aktuellt distrikt. Att byta spelare till finalen kan ske, men måste godkännas av SM-kommittén, det krävs en godkänd anledning (sjukdom tex) och man får ej byta in spelare som deltagit i grundomgången i aktuell disciplin.

Regelverk och övrig information
Boule-SM 2021 genomförs med ett alternativt upplägg i år, som en konsekvens av pandemin och dess restriktioner. Med upplägget att köra grundomgångar ute i distrikten får vi en organisation som gör det möjligt med fler att delta. Det här är enbart en lösning för 2021 och nästa år är vi tillbaka med det vanliga upplägget med en stor SM-vecka som samlar hela landet på en plats. Under grundomgångarna ska varje distrikts utse sin representant i respektive tävlingsklass, där vinnaren kvalificerar sig till finalhelgen i Jönköping, med tillägget att i singeln kvalificerar sig såväl ettan som tvåan. Undantaget är juniorklasserna där alla får vara med under finalhelgen och där anmäler man sig som ett vanligt SM-år direkt till finalhelgen. Spelformen i samtliga tävlingar är cirkelpool följt av slutspel. Under finalhelgen genomförs även där cirkelpool följt av kvartsfinal i singel, och cirkelpool följt av semifinal i övriga tävlingsformer. Till denna inbjudan kommer också de åtta distriktens lokala inbjudningar, som specificerar vad som gäller för just deras spelort. För de distrikt som samordnar distriktsmästerskap med grundomgången i SM ingår detta i startavgiften.