2019 - Malmö

Datum: 27-28 juni
Plats: Posthusplatsen, Malmö


Posthusplatsen
Precis bakom Malmös centralstation finns det gamla och mäktiga Centralposthuset, uppfört i början av 1900-talet. Posthusplatsen är det torg framför byggnaden som nyligen omvandlats från en undanskymd och snudd på bortglömd baksida till en offentlig, bilfri plats med speciell tanke på att kunna rymma olika arrangemang, belägen precis i anslutning till vattnet vid Inre Hamnen.
Hitta till Posthusplatsen


Kvalificering
Kvalificering till Skytte-SM sker i distriktens regi som utannonserad kvaltävling till Skytte-SM eller som en del av Skytte-DM. Kvalificeringen till Skytte-SM sker i den inledande kvalomgången. Den skytt som har skjutit högst poängserie i kvalet går vidare till SM under förutsättning att de erhållit minst 17 poäng, poänggränsen gäller ej juniorklassen.

Varje distrikt har rätt att skicka en skytt per klass till SM. Utöver dessa skyttar är förra årets fyra semifinalskyttar i respektive klass automatiskt kvalificerade till SM under förutsättning att de inte har bytt klass.

Genomförande
Skyttet genomförs med duellskytte.
Omgång 1: 12 startande per klass/6 dueller per klass. Vinnarna samt de två med högst poäng går vidare.
Kvartsfinal: 8 startande per klass/4 dueller per klass. Vinnarna går vidare.
Semifinal: 4 startande per klass/2 dueller per klass. Vinnarna går vidare. Förlorarna i semifinalen skjuter inte om 3:e platsen utan båda utses som 3:a.
Final: 2 startande per klass/1 duell per klass.

Domare

Lisa Köhalmi
Mikael Persson
Anders Holmberg
Thomas Trobäck

Tävlingsjury

Pontus Thuresson
Fredrik Svensson
Herman Thorell