2023 - umeå

Datum: 27-28 juni
Plats: Rådhustorget, Umeå
Klasser: Öppen, dam och V55. Junior skjuter under Boule-SM i Kalmar
Deltagarinformation: Se menyn
Information om SM-veckan: www.smveckan.se 

Boende är bokat på Hotell Aveny By Ligula. Hör av dig till mattias.thorell@svenskboule.se om rum önskas. Tänk på att ditt distrikt kan ge dig bidrag för resa och boende upp till 3000kr.

Rådhustorget
Rådhustorget är en vacker och representativ miljö i hjärtat av Umeå, en plats som både är folklig och officiell. Torget är en attraktiv mötesplats året om och lockar med sittplatser i solen, aktiviteter och utbud, där Umeåborna kan mötas, tala och umgås. Självklart är platsen till för alla: trygg, tillgänglig, flexibel och lättorienterad.

Kvalificering
Kvalificering till Skytte-SM sker i distriktens regi som utannonserad kvaltävling till Skytte-SM eller som en del av Skytte-DM. Kvalificeringen till Skytte-SM sker i den inledande kvalomgången. Den skytt som har skjutit högst poängserie i kvalet går vidare till SM under förutsättning att de erhållit minst 17 poäng, poänggränsen gäller ej juniorklassen.

Varje distrikt har rätt att skicka en skytt per klass till SM. 2022 års semifinalister är kvalificerade för SM-veckan.

Genomförande
Skyttarna möts i dueller och vilka som möts bestäms enligt följande:
Segraren vid senaste SM Precisionsskytte möter den med lägst poäng i distriktens kval, tvåan vid senaste SM Precisionsskytte möter den med näst lägst poäng i distriktens kval osv.

Till kvartsfinal går de sex duellsegrarna samt de två förlorare som skjutit högsta poäng i omgång 1. Vid lika poäng är det flest 5: or och därefter 3: or som avgör placeringen. Är resultatet även efter det lika tillämpas särskjutning om det gäller kvalificering till kvartsfinal. Om det endast gäller inbördes ordning lottasresultatet.

Information
Distrikten anmäler deltagare i alla klasser (öppen, dam och V55) till Mattias.Thorell@Svenskboule.se och på www.boulemasterskap.se kan ni ta del av deltagare och annan information. Vakanta platser tillsätts av Elitkommittén.
 
Eventuell ersättning kring resa och boende återkommer vi med.
 
Preliminärt program:
Tisdag 27/6
09:00 16:00 Kvalskjutning öppen, dam och V55.
16:00 18:00: Kvartsfinaler öppen, dam och V55.
Onsdag 28/6
09:00 11:00 Semifinaler öppen, dam och V55.
11:00 Finaler i öppen och dam, följt av prisutdelning. (Sänds av SVT)
12:15 Final med efterföljande prisutdelning i  V55. 
 
Exakta starttider meddelas när alla deltagare är bekräftade.

Domare
Johan nilsson
rasmus kling
mats hult
thomas trobäck

Tävlingsjury
Staffan karp
herman thorell
mikael rännar